ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ • ΈΝΑΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ, ΧΙΛΙΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ • ΈΝΑΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ, ΧΙΛΙΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

Αυτό το μεσογειακό διαμάντι γοητεύει τους ταξιδιώτες εδώ και αιώνες και η δημοτικότητά του δεν δείχνει σημάδια εξασθένησης. Αλλά τι κάνει την Ελλάδα τόσο ελκυστική για τους τουρίστες και το φθινόπωρο; Ας δούμε μερικά συναρπαστικά γεγονότα και πληροφορίες.

Περπατώντας στα Χνάρια των Θεών

Η γοητεία της Ελλάδας ξεκινά με την πλούσια ιστορία της και την ποικιλομορφία στα τοπία της—βουνά, φαράγγια και ακτές— προσφέροντας μια πραγματικά μοναδική εμπειρία. Ως λίκνο του Δυτικού πολιτισμού, οι επισκέπτες της έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν στα βήματα αρχαίων φιλοσόφων, αυτοκρατόρων και καλλιτεχνών στα αμέτρητα μονοπάτια πεζοπορίας της εντός και εκτός πόλης.
Για παράδειγμα, στα τμήματα του σημερινού διάσημου μονοπατιού Mαίναλο στην Πελοπόννησο τα οποία συνέδεαν τα γύρω χωριά για αιώνες, στο μυθικό σπίτι των θεών - το βουνό του Ολύμπου, το οποίο είναι γεμάτο με συγκλονιστικές διαδρομές, συμπεριλαμβανομένου του δημοφιλούς μονοπατιού Ε4, το φαράγγι του Βίκου στην Ήπειρο το οποίο θεωρείται ένα από τα βαθύτερα στον κόσμο, το πιστοποιημένο ευρωπαϊκό μονοπάτι γνωστό για τη φυσική ομορφιά του και την πολιτιστική του σημασία – τα μονοπάτια της Άνδρου ή στα 18 Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, συμπεριλαμβανομένης της εμβληματικής Ακρόπολης στην Αθήνα και της μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου.

Χρήσιμη πληροφορία :

Το φθινόπωρο είναι από τις ιδανικότερες εποχές για να επισκεφθεί κανείς τα παραπάνω!

Ο Παράδεισος του Ήλιου και της Θάλασσας

Με περίπου 250 ημέρες ηλιοφάνειας ετησίως και πάνω από 13.500 χιλιόμετρα ακτογραμμής, η Ελλάδα είναι ένας παράδεισος για τους λάτρεις της παραλίας. Η χώρα διαθέτει 545 παραλίες με Γαλάζια Σημαία, πιστοποιημένες για την καθαριότητα και την περιβαλλοντική τους διαχείριση. Το φθινόπωρο, οι θερμοκρασίες της θάλασσας στην Ελλάδα παραμένουν ζεστές, κατά μέσο όρο από 20°C έως 24°C (68°F έως 75°F), ειδικά σε νότιες περιοχές όπως η Κρήτη, η Πελοπόννησος και τα νησιά. Αυτή η ήπια θερμοκρασία την καθιστά ιδανική εποχή για κολύμπι χωρίς την πολυκοσμία του καλοκαιριού, παρέχοντας μια πιο γαλήνια εμπειρία. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν πιο ήσυχες παραλίες, εκπληκτικά ηλιοβασιλέματα και κρυστάλλινα καθαρά νερά, ιδανικά για όσους αναζητούν χαλάρωση, κολύμβηση ή απλώς μια αναζωογονητική βουτιά πριν μπει ο χειμώνας.

Ηλιόλουστο στατιστικό :

Η Κρήτη, το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, απολαμβάνει έως και 340 ημέρες ηλιοφάνειας το χρόνο!

Γεύσεις που Μαγεύουν τις Αισθήσεις!

Η ελληνική κουζίνα αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης για τους λάτρεις του φαγητού. Η μεσογειακή διατροφή, με έμφαση στα φρέσκα τοπικά υλικά, το ελαιόλαδο και τα θαλασσινά, δεν είναι μόνο νόστιμη αλλά αναγνωρίζεται και για τα οφέλη της στην υγεία.

Νόστιμη λεπτομέρεια :

Η Ελλάδα παράγει περίπου 300.000 τόνους ελαιόλαδο ετησίως, καθιστώντας την τον τρίτο μεγαλύτερο παραγωγό παγκοσμίως.

Υπάρχει πάντα μια γιορτή για να συμμετάσχει κανείς!

Η Ελλάδα φιλοξενεί πολυάριθμα φεστιβάλ καθ' όλη τη διάρκεια του έτους προσφέροντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να βυθιστούν στις τοπικές παραδόσεις και γιορτές. Ειδικότερα, το φθινόπωρο είναι μια ιδιαίτερα ζωντανή εποχή πολιτιστικών εορτασμών. Τον Οκτώβριο πραγματοποιείται η Γιορτή του Κάστανου, όπου κυρίως τα ορεινά χωριά της Ελλάδας γιορτάζουν τη συγκομιδή του κάστανου ψήνοντας… κάστανα!, κερνώντας τοπικά εδέσματα και χορεύοντας παραδοσιακή μουσική. Επίσης, το Νοέμβριο γιορτάζεται η απόσταξη του δυνατού ελληνικού τσίπουρου - κυρίως στην Ήπειρο, με γευσιγνωσία και τοπικά γλέντια. Ακόμη, η 28η Οκτωβρίου είναι μια εξαιρετικά σημαντική εθνική εορτή που τιμά την αντίσταση της Ελλάδας κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και πραγματοποιούνται παρελάσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις και υπάρχει ένα έντονο αίσθημα πατριωτισμού σε όλη τη χώρα… τοπικές παραδόσεις και εθνική υπερηφάνεια**.

Συμπέρασμα!

Η διαχρονική δημοτικότητα της Ελλάδας ως τουριστικός προορισμός και τους φθινοπωρινούς μήνες πηγάζει από το μοναδικό συνδυασμό ιστορίας, φυσικής ομορφιάς, γαστρονομικών απολαύσεων και ζεστής φιλοξενίας. Είτε λοιπόν ονειρεύεστε ηλιόλουστες παραλίες, αρχαία ερείπια, εντυπωσιακά μονοπάτια σε νησιά και ηπειρωτική χώρα ή συναρπαστικά τοπικά φεστιβάλ γεμάτα παράδοση και διασκέδαση, η Ελλάδα προσφέρει έναν κόσμο ανακαλύψεων που περιμένει να εξερευνηθεί.

Το περιεχόμενο (κείμενα και φωτογραφίες) προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνο με αναφορά στην πηγή.

< Πίσω σε όλα τα Νέα